Tuesday, November 22, 2016

Elu, olu ja teeninduskultuur

Ühikas väike istumine, vasakult: Alex, Lauri, Matteo, Dima ja Masha
Aeg on päris kiirelt läinud - peaaegu 3 kuud juba Venemaal oldud. Eelmisel nädalal sain kõik viisatoimingud ka tehtud ja nüüdseks on multiviisa käes ja kehtib jaanuari lõpuni. Lõpuks saan Venemaalt välja minnes ka sisse tagasi tulla. Pärast Mari lahkumist pidin õppetükkidele keskenduma, kuna nädalavahetus kulus mõnulemisele. Viimasel ajal olen usinalt õppima asunud, et saaks osa kodutöid enne Eestisse tulekut tehtud ja vene keelt ka rohkem suhu. Aru saan kõvasti paremini aga arenemisruumi on veel kõvasti.

Kolmapäeva õhtul sain Albertiga kokku ja tegime paar õlut ja jutustasime elust ja olust. Väga mõnus oli sisukaid vestlusi emakeeles rääkid, muidu ikka inglise või vene keeles.

Neljapäeval käisime Dimaga "Северный склон resort - Toxopark" sõitmas. Okei koht arvestades, et tõstuk on olemas aga traktorit pole, mistõttu kõik asjad lükatakse käsitsi. Loomulikult kehva naturaalse lume korral pole seal midagi teha. Väike illustreeriv video ka Dimka värisevate kätega filmitud.


Youtube muidugi mingi vahva värinavastase vahendi installinud aga kuna see on nii eksklusiivne video siis ei hakka uuesti ülesse laadima.

Nädalavahetusel käisime "Fourt Wall" lumelauafilmi esikal. Enne seda mõned õlled teel kinno ja film võiski alata. Okei film oli, paar Eesti spoti tundsin ka ära aga tahaks ühe korra veel rahulikult üle vaadata. Õhtul käisin veel sõbranna Michaela sünnipäeval ja läksime karaookebaari peole. Tegelikult oli laupäeva tippsündmus minu jaoks ikkagi lauavõistlusel osalemine. Kell 1 päeval pidi üritus algama seega läksingi üheks kohale, teades et nagunii siinmail kõik hilineb - mis oli paraku ka tõsi. Umbes kahepaiku sain sõitma. Rada oli mõnus aga rahvast oli liialt palju ning paraku lõi ka siinne mentaliteet välja, mistõttu kõik trügisid nagu oleks elu ja surma peale võistlus olnud. Kvalides tegin hea sõidu, enda üllatuseks kruttisin fs nose pretzeli egalaga reililt välja ja fs 1 pretzel 3 välja. Kohtunikele meeldis ja sain finaalis ka sõita - poodiumile ei saanud. Küll aga Dima lohutas, et nagunii oli rigged võistlus ning paraku pidin ka nõustuma. Paar kutti, kes lasid väga hullu ei saanud üldse creditit nt. bs1 pretzel 1 kinkedile (kinkedi inrun oli suht U-kujuline ja pigem käppimiseks mõeldud, seega minu silmis väga eepiline trikk). Enda sõitudest kahjuks pilte pole. Võistluspaik on linnas, minu juures tunnise metroosõidu kaugusel. Tolle päeva lumi jäi ka kahjuks viimaseks. Tänaseks on maa täiesti must, mistõttu on terve päeva toas siseruumides ebamugavalt pime.
Võistluspaik
Eile sain järjekordset vene teeninduskultuuri imet näha kui põrusin sellega, et läksin kolmandaks kliendiks kassalindi järjekorras (võrdluseks siis, et kõrvalridades oli 5-6 inimest) - tundub ju esmapilgul õige valik? No mitte praegu üldse ei ole. Esimesel kliendil oli mure kaalutud juurviljadega, mistõttu noor kassapidaja pidi need uuesti üle kaaluma (loomulikult asusid kaalud teises poe otsas). Teise kliendiga juhtus aga see tore lugu, et kassapidajal polnud piisavalt vahetusraha. Hakkas teine viietonnisest tagasi andma ja pidi 4400 kliendile tagastama aga polnud 400 kuskilt võtta. Mõtles ja puuris, vaatas viiesajast, ning küsis kas tädil sajast on. Tädil muidugi oli sajane aga kassatädi oli selle minuti peale juba välja puurinud, et tegelikult pole tal sajasest abi. Niisiis tuligi kutsuda ülem-kassapidaja, kes võtmega teise kassa lahti teeks ja viiesajase lahti vahetaks. Loomulikult võttis ka see aega. Kurvastusega aga see lugu veel lahendust ei saa, sest suur juht otsustas enne alam-kassapidaja mure lahendmist tegeleda ühe kliendiga, kelle shampoon maksis 10 rubla rohkem kui oleks pidanud. Üks mure kaelast ära võttis ta oma jüngri ette ja vahetas kurja pilgu saatel viiesajase lahti. Lõpuks sai ka teine klient oma vahetusraha tagasi. Kogu see püha üritus võttis oma kümmekond minutit aega ning mina sain lolli näoga seda etendust pealt vaadata ja teise kliendiga antud klenditeenindust kiruda. Siin riigis kindlasti pole klient kuningas (vähemalt mitte sellistes sfäärides, kus mina toimetan). Sarnane juhtum oli täna ka toakaaslastel, kus klienditeenindaja järgmise inimese munakarbi ekslikult läbi tõmbas. Ilma võtmeta ei saanud ta seda tehingut muidugi tagasi võtta ning ka võtit polnud käepärast, mistõttu nii poisid kui ka ülejäänud vandersellid/ poejärjekordades seiklejad ootama pidid. Lõppes see sellega, et Saksa poiss andis alla ning maksis mittetahetud munade eest ja lahkus poest. Naljakas on see, et nii kassapidaja kui ka nende järel olnud noormees, kellele munad kuulusid vahtisid toakaaslasi lolli näoga ja ootasidki kuni maagiline kassavõti dzinni kombel kohale lendaks ega otsinudki omapoolset lahendust. Vot selline elu siin.
Fs board pretzel
Grupikas
EDIT: Tuleb välja, et mõni pilt ikkagi tehti minust ka.
Sünnal

No comments:

Post a Comment