Thursday, July 7, 2011

Work @ Viljandi

Nagu mõningad teavad, siis mina ja Ralfonzi oleme momendil Viljandis tööl. Täpsemalt ~25km linnast väljas Õisu mõisas, lepinguliselt on ametinimetus remondi- ja haljastustööline ehk siis tavaline tööneeger. Muru veel niitma pole pidanud, küll aga muud - igasuguse stagnaaegse tavaari ühest hoonest teise vedamine, mööbli lammutamine jms, üks lamp sai ka seina peale pandud, Ralf norskas sellel ajal pooleldi - normaalsel ajal magama enne tööpäeva - phahah, milleks? Töö ise väga kontimurdev pole ja palk on ka normaalne, kuigi bena ja söök võtavad päris arvestatava osa rahast. Panen siia väikse ülevaate koos illustreeriva pildimaterjaliga.

1. päev
Hommik algas Viljandi Aken & Ukses - lugesime poolteist tundi töö- ja ohutusjuhendeid, kus näiteks oli viies või isegi kuues erinevas kohas kirjas, et rangelt on keelatude ilmuda tööle narko-, alko- ja ma ei tea veel mis joobes. Sellega pole õnneks probleeme olnud ka =). Ja redelipulkade vahe ei tohi ka olla üle 25cm laiuses. Cool. Igatahes - kogu see mant läbi loetud, kirjutasime lepingule alla ja panime töökoha poole ajama. Alustuseks saime kohe ära proovida oma ülibaussi murutraktori. Koos käruga loomulikult. 14,5 hõbujõuline bensukas jõuab asju vedada küll. Murutraktor oli põhiliseks agregaadiks ühe vana keemiaklassi tühjaks vedamisel, kus leidus ikka igasugust haiget kraami. Lõpetuseks tuli 4 lauda juppeks lüüa, siinkohal oli suureks abiks sõrgkang ja toores jõud, ja saadud puumaterjal kuuri tarida. Sellega oli ka päev juba õhtus.


Meie üks põhilistest tööloomadest - MTD Yard-Man. (Tunked Tamme Kaubamajast.)


Raske hommik. Keegi võiks üles tunnistada, kelle oma see pudel on, mille me juhiistme alt leidsime. Omanikule on auhinnaks lahked rusikalöögid auto kasutaja poolt.


Keemiaklassist leitud puskar mekib küll.

2. päev
Teisipäeval oli elektriku eri. Pidime vanast meireist mingis ruumis ühed lambid laest alla võtma ja pärast seda kulus suurem osa ajast teise majja ühe lambi paigaldamisele koos juhtmete vedamisega. Tulekahju ei tekkinud - success. Pärast lõunat, millest suurem osa moodustas autos norskamisele, tuli veel paar vana kappi/lauda ära viia ja sellega meie tööpäev suures osas ka piirdus. Ahjaa, üks ukseriiv tuli ka paigaldada kohalike mölakate tõttu, kelle näpud võõra tavaari järele liiga palju sügelevad. Pärast tööd Viljandi järvel väike wakeboard ka jeti taga, mõlemale esimest korda. Ralf sai püstisaamise veits kiiremini käppa, aga ära händlisime me mõlemad, jälle success. Järgmine nädal ilmselt uuesti.


Järjekordne ride - kuuris seisev Volga. Korralik uunikum, kuid ilmselt sõiduvõimetu - seda võib järeldada sumpast, mis ei asu mitte auto all, vaid pagasnikus (koos muude juppidega).

3. päev
Kolmapäev tähendas järjekordse ruumi tühjaks vedamist, mis täis jälle nõukaagset kraami. Sealhulgas üks monitor, mille peale tegime su-je-fa. Mina võitsin ja sain õiguse see asi esimesena pilbasteks lüüa. Tollel päeval rohkem midagi eriti polnudki, kolmest minema ja lebosse.


Malts.


Thugs.


Kuvar enne ja pärast.

4. päev
Neljapäev ehk täna. Kogu päev sai sisustatud telliste vedamise ja ladumisega. Telliseid on kokku umbes ∞. Homseks üritame selle otsa ära teha. Telliste vedamiseks tõime kohale väiksema Tikitreileri ja selle jaoks saime kasutada ka kuskilt eelmisest sajandist pärit minitraktorit (mille mina ka ühe korra perse suutsin keerata, mille tagajärjel oli käigukangi asendist sõltumata sees 4. käik, liikus päris hästi). Esimese korraga suutsime sellega loomulikult enne kuuri ust kinni jääda, polnud hullu, mõned tellised kärust minema, käru lahti ja edasi.


Et musoon ikka töö ajal käiks.


Lõunapaus = ultimate lebo.


Kütus: diisel
Võimsus: piisavalt
Vedav telg: esimene


Work in progress.

Kokkuvõttes võib öelda, et midagi hullu pole, töö raskuse ja palga ratio on täiesti paigas. Homme veel selle nädala viimane päev ja siis Tartusse. Vb Ralf veel täiendab seda posti, seni ma out.

5 comments:

  1. tublid.. huvitavat lugemist
    me laupäeval viljandisse ju rannajalkale, ärge ronige tartu

    ReplyDelete
  2. iluus, sebige sinna mind tondid

    ReplyDelete
  3. Ega te ööseks ju Viljandisse ei jää? Me ikka Tartusse ja siis laup notti ja tähistame võitu, mis rannajalkalt nopite.

    ReplyDelete
  4. Teil on seal vist väga igav :D põhjalik muidu.

    ReplyDelete
  5. meil maal sama murukas. endal natuke kergem töö ja Ilvesel Tallinnas üldse kõige kergem.

    ReplyDelete