Friday, July 30, 2010

Le Tour de 5y3m4 2010


Okei, stoori siis selline, et kriban viimasel hetkel kõik vajaliku info. Esimene suur muudatus on see, et sõit toimub teistpidi, kui alguses arvati aka alustame esimesel päeval Viljandisse liikumisega.

Pmst plaan siis selline:

1. Päev - u 80 km

Üritame koguneda 12-ks minu poole ja mingi ühest ehk liikuma saada. Liigume Viljandisse. Arvatavasti on esimene vahekas poole tee peal, seal kus eelmine aastagi. Siis tripime jälle rahulikult edasi ja lõpufiniš on Viljandis Kõrgemäe otsas. Kui keegi seda jubedust veel ei tea, siis see on 18% Võrdluseks võin tuua Jakobi mäe, mis on 9% Siis võib teha näiteks poepeatusi ja muud kraami ning edasi liigume Triinu vantsi juurde. Seal peaksime kõik tuppa ka mahtuma ja
saab ka saunamõnusi nautida.

2. Päev - u 105 km

Äratus võiks olla mingi kümnest, et saaks 12 liikuma. Siis liigume Valga poole. Tee peale jääb ka Tõrva, kus saab hüppetorni juures peatuse teha. Siis edasi Valga poole, kus võib ka poepeatusi ja asju korraldada ning siis Sjeeeene maakoju. See mingi 15 kilza Valgast. Seen ise arvas, et pmst peaksime kõik sinna majja ära mahtuma.

3. Päev - u 90 km

Äratus ja liikuma hakkamine sama mis eelmisel päeval. Liigume läbi Antsla Võru poole. Täpset magamiskohta veel teada ei ole, aga võimalusi on. Saab need homseks selgeks. Nii nagu eelmiselgi päeval tuleb läbida mõned kilomeetrid ka kruusateel.

4. Päev - u 95 km

Hakkame liikuma Võrust mööda Postiteed ehk Vana-Võru mnt. Kui keegi seda enne läbinud, siis teab millega tegu on. Selle kaudu Põlvat läbides Räpinasse. Seal ööbime ilusal telkimisplatsil. Kui kedagi huvitab, siis siin ka link:
http://www.rmk.ee/teemad/looduses-liikujale/puhkealad/rapina-varska-puhkeala/1365

5. Päev - u 80 km

Viiendal päeval hakkame liikuma Otepää poole. Alguses uuesti läbi Põlva aga teist teed pidi. Sealt Kanepisse ja jõuame välja Otepääle. Seal ööbime telkidega Reinu vanavanemate aias.

6. Päev - u 65 km

Kuuendat päeva alustame Tartu Rattamaratoni lühikese rajaga. 40 km metsa- ja kruusateid metsade vahel ja jõuame välja Elvasse. Sealt Tartusse, kus viimane finiš ja loodetavasti õhtul jälle kuhugi afterparty'le.

Veel mõned märkused:

Kõik võiksid võimalikult palju asju pühapäeval minu juurde ära tuua, et saaks auto täis panna. Saab hommikul selle võrra kiiremini. Ja kindlasti ärge võtke asju liiga palju kaasa, sest meid 15+ ja ainult üks auto. JA KELLEL VEEL 50 KROONI MAKSTUD EI OLE, SIIS TÄNA ON VIIMANE PÄEV. Ja see aasta ärge slikkidega tulge, sest on ka kruusa- ja metsateid sees. Praegu mul rohkem asju pähe ei tule, aga kui mingeid küsimusi veel on, siis võtke ise ühendust.

19 comments:

  1. my bad.. ei ole muuga tulla. ja uute maastikukummide jaoks raha ei jätku.

    ReplyDelete
  2. taun oled v sul kodus ju mitu paari maastikukumme ka. ja kui sa slikkidega tuled, siis pead juba teisel päeval endale uued kummid vaatama. apoh ise vaata mis teed.

    ReplyDelete
  3. need ei lähe minu velje peale.. ja need mis lähevad on katki.

    ReplyDelete
  4. aaa, see ka veel, et sebige kõik end kellegi telki või võtke ise telk kaasa.

    ReplyDelete
  5. kes ormi enda telki võtab``??

    ReplyDelete
  6. Kas kellegil nimekiri on kes tripile tulevad??

    ReplyDelete
  7. tänks tamm et enda telki mind võtad!

    ReplyDelete
  8. Kristo geigar Tõrva suurest, cant wait! :D
    ja orm ehitab vabalt telgi, kuuseokstest

    ReplyDelete
  9. orm ehita telk ja lase selle sees maikasse ;)

    ReplyDelete
  10. Kristo geigar Tõrva suurest, cant wait! :D ????
    jääb ära vist, sest ta ei tule :S

    ReplyDelete
  11. ta ütles mulle just, et kui ma ta ratta korda teen ja ta riided ka ära pakin, siis tuleb :D

    ReplyDelete
  12. nojah, viimase hetke ülelask ikka. võiksid ju ikka viitsida kristo (ja kanna vabandus ei kõlba enam, ise tunnistasid täna et ei viitsi lihtsalt, ma pettunud!!)

    ReplyDelete
  13. vaikus enne tormi.. VAIKUS ENNE TORMI!!!!!

    ReplyDelete