Wednesday, August 3, 2011

Rütm ja pulss!

XIX Viljandi pärimusmuusika festival on lõppenud. Suur tänu kõigile, kes kohal olid ja taaskordse festivali-ime sünnile kaasa aitasid! Osalejaid oli nii palju, et siin kohal ei suudaks vist kõiki äragi nimetada kes Ralfi vantsi juurest läbi käisid.

Minu jaoks algas Folk siis väntamisega. Hakkasin veloga kell 11.40 Tartust sõitma. Kuni Puhjani oli ilm ilus ja sõita tore. Kuid 5km Puhjast väljas olin juba ilge tormi keskel. Proovisin edasi sõita sest mitte kuskil ei olnud peatust teha metsa vahel. Lõpuks leidsin väikese tellistest maja endale mille seina varjus olla. Kui vihm üle läks ootasin veidi, et tee ja riided kuivaks ja alustasin uuesti oma teekonda. Terve tee kuulasin ipodi ja niisama nautisin EESTIMAAD. Ei olnud kunagi varem veel üksinda nii kaugele rattaga sõitnud.

Ise ei olnud veel Viljandis jalgagi maha pannud kui nägin kuidas mingi ment Kristo ja Kikuga huiab. Mentidega suhtlemine oli Folgil läbiv teema. Põhiliselt avalikus kohas alkoholi tarbimine ja rannas klaastaara. Neljapäev oli üsna rahulik. Alustuseks panime aiatelgi kokku ja aitasime muid asju Vantsil teha. Selleks ajaks oli juba üsna palju inimesi kogunenud. Siis hakkasid kõik oma telke üles viskama. Orm pesti aiavoolikuga mudast puhtaks. Kui kõik juba kohal olid pandi ranna poole leekima. Kõige pealt väike rannavõrkpall ja ujumine. Siis käidi veel poes ja chilliti Vantsi pool.

Õhtul oli põhi möll Bangaloos. Tasuta sai sisse. Muusika oli hea ja enamusel olid omad joogid. Kikuga vist korraldasime massive dancebattle-i. Eriti äge oli Triinu vs Rein. Ööseks magama ära.

Reede algas juba raskelt. Ise magasin vist Tamme telgi eeskojas. Päevane plaan jälle sama. Vants->pood->vants->rand->pood->vants->linna->randa->magama. Reedel toimus veel ka lumelaudurid vs suusatajad jalka. Orm lõi esimese värava. Kuid jäime siiski viiki. Tulid penaltid. Muidu oli Kaur väravas ja mina ning Kaspar platsil. Kuid ma suutsin Riku meile väravasse smuugeldada. Väike värav ja löögikoht kaugel. super. Vend tõrjus 3lööki ja 1 läks mööda. Võit lauduritele koos karika ja kasti õlledega. 2per kärss. Õhtul mida tähistada.

Laupäev oli kõige rajum. Rannajalka turna jäi kahjuks ära. Kuid elasime kaasa tänavakorvpalli turna finaalile kus omad vennad Tartust meeskonna Koit Toome nime all võidu koju tõid. Ajakava oli jälle sama. Käidi Vantsi ja ranna vahet. Kuid siin kohal ei ole kõik seiklused väga hästi meeles ja õiges järjekorras. Vaasil oli mentalbrakedown ja Seen peksis mingi venna kasti nagu UFCs aga muidu oli random tinutamine. Varsti saab pilte siis ehk saab mingi parem ülevaate laupäevast.


-Suema

1 comment: