Monday, October 10, 2016

Võimalik vaid Venemaal ja hokimäng

Õhtune Piiter
Paula Peterhofis
Käisin ükspäev tipptunni ajal poes ja avastasin, et kõik videod ja jutud vene korrapäratust liiklusest vastavad tõele. Paar korda olen isegi tänaval "võimalik vaid Venemaal" olukorda kohanud. Ükskord kõndisin poest koju ja ületasin ülekäigurada, ühel pool jäi auto seisma, teisel pool aga aeglaselt liikuv Vanja kas ei näinud mind (võimalik, et telefonis pokemoni mängimise tõttu) või teda lihtsalt ei huvitanud üks jalakäija. Igatahes sain korraliku venekeelse sõimu osaliseks koos näpuvibutusega. Mis ma selle peale ikka kosta oskan. Mul on tunne, et tavaline linnakodanik andis osa oma mõistusest autot ostes müügimehele ära, sest tipptunniajal tahab igaüks roosa tule ajal veel ristmikule välja sõita. Loomulikult ei saa nad aru, et tegelikult selline teguviis aeglustab üldist liiklusvoogu ja lõpuks jõuavad nad hoopis hiljem soovitud sihtpunkti. Seega õppetund eluks: kui võimalik, väldi tipptunni ajal liikumist.

Park Viiburis
Katse
Sel nädalal palju ei teinud. Nädalasees tegin trenni ja käisin koolis. Ühes aines tegi õppejõud katse, kus näitas tellise veeimavust. Katse viidi läbi soolase vee ja tavalise veega ning tulemusena oli soolane tellis 30% niiskem pärast poolt tundi kuivamist. Megafun fact.
Neiud Peterhofist
CKA - Jokkerit
Laupäeval läksime pundiga KHL-i hokimängu vaatama. Võrreldes eelmise mänguga kus käisin oli staadion kaks korda suurem. Rahvast oli kokku 12 tuhande ringis. Mängu tase oli samuti kordades parem, oli näha et tegemist on ikkagi teise parima hokiliigaga. Vastamisi olid CKA Peterburist ja Jokkerit Helsingist. Lootsime, et Soomlasi tuleb rohkem kohale, mistõttu eeldasime ka suuremat tantsu ja tralli staadionil aga kahjuks seda polnud. Võrreldes jalkamänguga oli laulu vähem ja kogu atmosfäär oli pigem ameerikalik - näidati kisscam´e ja enamus laule olid välismaised. Kohalikud olid põtradest tugevamad ning võitsid lõpuks 6-0 - sommidel polnud korralike võimalusigi. Kaks kaklust oli ka, seega üldiselt võib mänguga rahule jääda.

Seltskond
Mälestusmärk Leningradi kangelastele
Eile käisin analoogiga pilte tegemas monument to heroic defenders of Leningrad´i juures. Selle kohta ütlevad pildid rohkem sõnu. Ilmad on siin ka päris krõbedaks läinud. Täna oli 2 kraadi sooja ja lähinädalateks soojemat ilma ei luba. Eelmisel nädalal ilmutasin ka teise analoogi filmi ära. Mõned pildid panin juba näoraamatusse aga paned need siia ka.
Toanaaber Adrianiga linna avastamas
Nädalavahetuseks lähme pikale puhkusele Murmanski. Lennupiletid saime 100 euroga. Vahemaa võrreldav teekonnaga Eestist Saksamaale. Täna broneerisime ööbimise ka ära, iseasi kas kohale minnes asi ka olemas on :D Kõrvaltoast tüdrukud käisid sel nädalavahetusel, seega homme saab neilt kuulda kuidas põhjas elu oli. Järgmine postitus juba põhjast tagasi tulles - stay tuned.

Ma niisama
Peep ja Pille Neeva kallastel
Mari ja Pille Verevalamise kiriku ees

No comments:

Post a Comment