Monday, November 7, 2016

MusTuss

Ongi keik
Tänaseks on juba mõnus lumevaip maa katnud, kuuldavasti on kodumaal seda valget kraami kordades rohkem kui Piiteris. Nädalavahetusel käisime pundiga Dima türduksõbra Masha datchas (meie mõistes siis suvilas) peol ja puhkamas. Suvilale kohaselt oli kohale jõudes majas sama soe kui õues, ehk umbes viis kraadi külma, niiet tuli hakata sooja saamisega tegelema nii majas kui ka enda sees ehk. siis andsime kuuma. Ka kohalik Narnia oli olemas, kust sai moekad hilbud selga tõmmatud. Kui tüdrukud toas riisi keetsid, lõime poistega grillile hääled sisse ja lükkasime šašlõki ja kanakoivad tulele. Hoolimata pakasest sai söök hea: vähemalt poiste tehtud osa. Nimelt ei osanud tüdrukud veekogusega arvestada ning tavalisest riisist sai lõpuks riisipuder - maitse oli sellegi poolest hea. Mängisime täringupokkerit, naersime ja jutustasime erinevatel teemadel. Ärgates jalutasime mitte liiga lähedal asuva järve juurde. Kaasas oli ka raudkelk, millega sai küngastepealt igas asendis alla lastud. Mõnus kogemus igatahes.
Linnast väljas juba rohkem lund + Dima audi 100
Punt
Onu Heino ja Zorro
oзеро
Reedene päev enne suvilasse minekut oli mingisuguse Vene püha tõttu vaba. Wohoo, ei pidanud ühte loengusse minema - võit. Otsustasime toakaaslastega hoopis Ermitaaži minna. Kohale jõudes aga avanes vaatepilt 200-meetrisele järjekorrale, mistõttu pöörasime oma otsa sama kiiresti ümber. Läksime hoopis ühte kohvikusse, kus sai tasuta lauajalkat ja erinevaid lauamänge mängida. Tegime paar tiiru Jengat, kus torn varises alles siis kui viimane võimalik käik oli teha.
Enne
Pärast
Burx - maitsvam kui pildilt paistab 
Nädalasees kutsusime meie Murmanski reisi korraldamisel abiks olnud inimesed kokku ja korraldasime õhtusöögi kus valmistasime burgereid. Samuti leidsime ka põhjuse miks klaase kokku lüüa, sest Adrian sai järjekordse stipendiumi. Tundub, et sealmail on ikka parem elu kui tudengid saavad rohkem toetusi kui Eesti keskmine palk. Pühapäeval oli esimene bluebird (päikseline talveilm) ning käisin linnas üht sisehoovi uudistamas, mis on mosaiikidega kaetud. Megalambine koht, ühtegi silti polnud ja tavaline sisehoov oli erinevaid mosaiikseid skulptuure ja pilte täis. Sel nädalavahetusel peeti linnas valgusfestivali, mida ka mina väisasin. Üldiselt väga vahva üritus, oleks vaid inimesi poole vähem. Selle kohta pole mõtet pikemalt rääkida, lisan siia ühe video.
Üks mosaiikidega kaetud sein
Iisaku katedraali tuleshõu


Ühtlasi avaldan ka pahameelt, et tudeng üleüldiselt on üks räpane olend. Kui nädalalõpus kööki lähed näed neljast kraanikausist vähemalt ühes a) ummistust b) kellegi musti nõusid. Põrand kleepub mõnusalt susside külge, nii et teine pannilabidas tuleb tuhvlite maast lahti kraapimiseks kaasa võtta. Kohati tundub, et siinsed elanikud on kui Võsapetsi saatest, kes enda järelt kunagi koristama pole pidanud ja kui saaks siis elaks enda kakahunniku otsas pikemalt. Õnneks käib iga nädal koristajatädi, kes köögi jälle läikima lööb. Vastasel juhul tuleks pärast paari nädalat väljas söömas käima hakata või TBK-kaitsevahendeid kasutades kokkama hakata. Ei taha hakata mingeid rahvuslike stereotüüpe lahkama kuid paljud neist vastavad kahjuks tõele, kui asi puutub puhtusesse. Võib-olla olen mina lihtsalt imelik - go figure. Panen paar illustreerivat pilti ka köögist.
On ka hullem olnud
Keegi hea inimene on plastikut soojendanud 
Õige vastus A ja B korraga - ummistus ja pesemata nõud
Lõpetame siiski lõbusas meeleolus

No comments:

Post a Comment