Wednesday, July 8, 2009

Laulupeo muljed teisest vaatenurgast

Hilinenult kuid siiski kirjutan ka veidike enda laulupeo muljeist.

Reede kell 7.00, väljumine kivilinna koori inimestega kooli eest, suunaga Tallinna poole. Kohale jõudes ootas meid ees mõnusalt remonditud koolimaja ja auditoorium kuhu oma laagri püsti saime panna. Tund aega lebo ja kohe uudis, et proovi. Elevus, kuna see oli minu esimene laulupidu, oli suur. Lavapeal sai palju nalja, eriti siis kui 25000 inimest lavale mahutati ja ruutmeertike viie inimese peale jagunes.. kuid pärast viite tundi laval oli asi naljast juba kaugel..
Laulda ma suurt ei oska ja enamus laule sattusid minu kõrva sel proovil esimest korda.
Siis kooli sööma (süüa sai muide väga hästi!) ja õhtul edasi Joostide uusimasse cribi.. esmapilgul täis peldik aga kui lähemalt kohaga tutvusin, nägin et potentsiaali sel kohal on. Nautisin siis õllekest ja kui ühel hetkel inimesed ära minema hakkasid, otsustasime härmakate Andi ja Madisega vanalinna liikuda ja vaadata, mis toimub. Seal kohtasime piupau Priitu ja Martinit, kes mõned tunnid tagasi Joostide cribist samade plaanidega vanalinna olid läinud. Tõnis oli ka.
Kiired õlled st. Patricu nimelises pubis ja välja, kus sattusime peale tõelisele vene stiilis arvete klaarimisele: üks osapooltest oli siis sõbrale närvidele käinud ja sai paar korda jalaga näkku, kaotas tasakaalu ja järgmine hetk lennati talle peaga näkku, nii tugevalt, et ninaluu murdus (raksu oli ka kuulda!). Tõnis ja Andi läksid siis vahele, ja tulid teised venelased ka, joppas neil.
Asi läbi otsustasime Tallinna ööeluga lähemalt tutvuda ja Tõnise soovitusel läksime klubisse nimega 'Angel' ... Seal olid ees Hanna, Anna ja Silver. Laulupeo käepaelaga sai tasuta sisse ja nii ta läks. Nalja sai ja arvamus, et seal ainult geid on, on väga vale - kõige kenamad naised käivad just selles klubis, et hetero meeste pilgu alt ära saada ja sõbrannadega pidu panna. Tantsu sai ka löödud ABBA laulu 'dancing queen' saatel ja naerda sai ühe sebiva 30-dates mehe üle kes oma kahtlase tantsuga meie gruppi sisse trügida üritas. Tund aega olime vast seal. Väike seiklus veel vanalinnas ja viieks tagasi korterisse.

Laupäeva hommik, kiire burks Balti jaamas ja tagasi koolimajja ning siis Tõnismäele, kust pidi algama laulupeo rongkäik.. kaks tundi vahtisime seal, ennem kui meie, kes me olime rongkäigu keskel, liikuma saime. Ilvesega lasime selle aja sees jooki ka veidi ja siis enda koori ette silti ja lippu hoidma. Tuttavaid oli tee-ääres mitmeid ja õpetaja arvas, et ma olen kõik oma tuttavad kinni maksnud, et nad Tartust mind tervitama tuleks. Nalja kui palju! Poole tee peal vaevlesime Ilvesega juba suuremat sorti kusehäda käes, kuna meie ei saanud rongkäigust kõrvalepõiget teha nagu teised ning laululaval mäest üles kõndides arvasin juba, et juhtub halvim :D Õnneks nii ei läinud.
Sel päeval olime läbi hilinemiste, mis laulupeole iseloomulikud tundusid olevat, natuke üle kahe tunni laval ja kohe kui lavalt maha saime, hakkasime lähima poe poole jooksma, lootes, et leiame selle lähedalt.. eksisime, ning jooksime linna poole u 20 minutit koos paarisaja teise alkosoovijaga. 21.55 jõudsime co marketi juurde kus meile teatati, et poodi enam sisse ei lasta.. masendav. Istusime siis bussi peale mis täis koorirahvast, üles võeti ka lauluviis mis oli kaunis. Sel ööl sai korralikult magada.

Järgmine hommik, pühapäev, asjade pakkimine bussi ja minek laululavale. Asi hilines, nagu ikka ja lavale saime alles viieks või poole kuueks planeeritud 16.00 asemel. Laulmine oli tore ning õhkkond laval võimas: Eesti lipud, mees-basside vahele eksinud tüdruk kes kõrvu lukustas oma kohas ja isamaalised laulud leevendasid jalavalu, mis nii kaua ühel kohal seismise järel talumatuks muutus. Pärast viimast laulu, 'Eesti lippu' lauldi plaaniväliselt ja ilma dirigendita veel 3-4 laulu ennem kui platsilt ära sai.. 26500 inimest lavalt maha saada ei ole niisama. Kiire õlle A le coqi telgis, dimaga rimisse ja väiksed õlled korteris.

Esmaspäev Skypargis ja õhtul Tartu!

Väga sündmusterohke ja õnnestunud nädalavahetus oli!

P.S. Laulda ma ei oska ja kooris ei ole kunagi käinud, laulupeole sain, kuna mõned koori inimesed olid reisile läinud, sama moodi ka Ilves. Pooli laule polnud ma kunagi varem kuulnudki aga õnneks sain ma suurema sebimise läbi lauliku, mis abistas mind vaikselt kaasa laulmisel.

2 comments: